U S E I N   K Y S Y T T Y Ä


K: Milloin kuvausaika kannattaa varata?

V: Vastasyntyneen kuvausaika kannattaa varata hyvissä ajoin ennen laskettua aikaa, sillä vauvan tarkkaa syntymäaikaa ei kukaan pysty ennustamaan ja näin saadaan myös varmistettua paikka kalenteristani. Kuvausaika kannattaa varata n. 1 – 2 kk ennen laskettua aikaa, mutta toki myöhemminkin kannattaa aikoja vielä kysellä, jos innostuit kuvauksesta vasta myöhemmin.

Raskauskuvaus on yleensä hyvä ajoittaa n. rv 32 – 35, jolloin monella ei vielä ole turvotusta ja vauvan syntymä ei vielä ole käsillä.

Muutkin kuvausajat on syytä varata hyvissä ajoin (mielellään 1 – 2 kk ennen), varsinkin jos toiveissa on jokin tietty ajankohta.


K: Mille päivälle vastasyntyneen kuvausaika varataan, kun en tiedä milloin vauva tarkalleen syntyy?

V: Varauksen yhteydessä merkitsen lasketun ajan kalenteriini. Tarkka päivä tarkentuu kun vauva on syntynyt. Toivoisinkin vauvan syntymän jälkeen yhteydenottoa heti kun äiti ja vauva jaksavat, niin saadaan sopiva aika varmistettua. Kuvaus sujuu yleensä parhaiten, kun vastasyntynyt on 5 -14 päivän ikäinen. Jos vauva joutuu olemaan aluksi jonkin aikaa sairaalassa tms. niin kuvaus voidaan venyttää 3 viikon ikään. Mikäli vauva on syntynyt ennenaikaisena (eli alle rv 38+0), kuvaus toteutetaan yleensä, kun raskaus olisi ollut täysiaikainen eli rv 38+0 eteenpäin laskien ja kun sekä vauvan että äidin vointi sen sallii.


K: Mitä käytännössä tapahtuu, kun varaan kuvausajan Valokuvaamo Lumoukselta?

V: Ennen kuin otan kuvia, suunnittelemme yhdessä minkälaisia kuvia otetaan, ja kyselen mitä odotatte kuvaukselta. Aloitamme siis kuvien lopputulos ja käyttötarkoitus mielessä. Onkin hyvä miettiä etukäteen, mihin haluaisitte kuvia esille ja minkälaiseen ympäristöön kuvat tulevat, jotta ne myös sopivat sinne. Esimerkiksi taulujen kohdalla kannattaa miettiä sisustuksen värimaailmaa, kun valitsette vaatteita/rekvisiittaa kuvauksiin.

Kuvauksen suunnittelu tehdään yleensä puhelimitse etukäteen. Voitte myös ottaa kännykällä kuvia huoneista/seinistä, joille haluaisitte kuvia laittaa ja voimme niiden pohjalta tehdä suunnitelmaa ennen kuvauksen aloitusta. Huolellisella suunnittelulla saan kuvattua teidät parhaalla mahdollisella tavalla lopputuloksen saavuttamiseksi ja tulette ihastumaan kuviin.

Muutama viikko kuvauksen jälkeen pidetään kuvienkatselu- ja valintatilaisuus. Tämä on koko prosessin kivoin vaihe! Tapaamisessa studiolla näette kuvanne ensikertaa kuvaesityksenä ja pääsette valitsemaan lempparinne. Samalla pääsette hypistelemään mallikappaleita erilaisista kuvatuotteista. Kuvaajana autan teitä kuvavalintoja tehdessänne tarpeen mukaan ja voimme yhdessä valita ja suunnitella tarkoituksianne parhaiten palvelevat kuvatuotteet. Kuvatuotevalikoimasta löytyy erilaisia tauluja, albumeita, kuvalaatikoita printeillä sekä digikuvapaketteja.

Ennen tapaamista olisi hyvä myös miettiä vähän pidemmälle tulevaisuuteen ja pohtia, minkälaisia kuvia haluatte jatkossa seinille näiden tällä kertaa otettujen kaveriksi. Esimerkiksi vastasyntyneen kuvien viereen saattaisi tulevaisuudessa tulla 1-vuotiskuvia, tulevien sisarusten kuvia tai perhekuvia. Vastasyntyneen kuvausta suunniteltaessa voidaan huomioida jo myös tuleva 1-vuotiskuvaus ja pyrkiä käyttämään samoja tai ainakin sävymaailmaltaan samoja rekvisiittoja molemmissa.

Kun tilaamanne kuvatuotteet ovat saapuneet, saatte siitä ilmoituksen ja voitte noutaa tuotteet studiolta. Digitiedostot saatte kuvienkatselutapaamisen jälkeen viikon sisällä sähköpostiin toimitettavan linkin ja salasanan taakse laitettuina.


K: Millainen valokuvausstudio on ja missä se sijaitsee?

V: Studioni on tilava ja kotoisa ja sieltä löytyy mm. sohvanurkkaus odotteluun ja kuvauksen seuraamiseen, keittiö, jossa voi tarvittaessa lämmittää evästä ja syöttää lapsia, hoitopöytä sekä lukemista ja leluja. Studiolla on erillinen ns. vauvakuvausnurkkaus ja täysileveät taustakartongit/kankaat ovat koko ajan esillä. Studioni sijaitsee hyvien liikenneyhteyksien varrella ja sinne on helppoa tulla niin omalla autolla kuin linja-autollakin. Auton voi pysäköidä maksuttomalle paikalle studion oven eteen.


K: Milloin ja miten kuvaus sekä kuvatuotteet maksetaan?

V: Kuvausmaksu maksetaan laskulla ennen kuvausta ja se vahvistaa varatun ajan. Kuvatuotteiden maksu tapahtuu kuvienkatselutilaisuuden jälkeen sähköpostitse toimitettavalla laskulla.


K: Saammeko kuvat digitaalisina tiedostoina?

V: Kuvaushinnat eivät sisällä kuvatuotteita eivätkä siis digitiedostojakaan. Kaikki kuvatuotteet ostetaan erikseen kuvauksen jälkeen järjestettävän kuvienkatselutilaisuuden yhteydessä. Tällöin on mahdollista ostaa myös erilaisia digikuvapaketteja.


K: Missä teet kuvauksia?

V: Kaikki vastasyntyneen kuvaukset tapahtuvat Pirkkalan studiollani. Myös muut studiokuvaukset tapahtuvat täällä. Miljöökuvauksia teen ympäri Pirkanmaata. Kilometrikorvaukset tulevat kuvaushinnan päälle, jos kuvauskohde on yli 15 km Pirkkalan keskustasta.


K: Voiko vastasyntyneen kuvauksen yhteydessä ottaa muutaman kuvan myös vauvasta sisarusten kanssa tai koko perheestä?

V: Kyllä ja tätä suosittelenkin! Nämä ovat arvokkaita muistoja myös teidän koko perheestänne uuden tulokkaan ensipäiviltä. Aika ei kuitenkaan valitettavasti riitä muiden perheenjäsenten yksilökuviin.


K: Voiko lapsikuvauksen (esim. 1-vuotiskuvauksen) yhteydessä ottaa myös perhe- ja sisaruskuvia?

V: Kyllä ja tätä suosittelenkin! Nämä ovat arvokkaita perhemuistoja tästä hetkestä. Aika ei kuitenkaan valitettavasti riitä muiden perheenjäsenten yksilökuviin.


K: Mitä tulisi huomioida lasten kanssa studiolle saapuessa?

V: Studiolta löytyy mukava oleskelualue sohvineen sekä lukemista, leluja ja piirustusvälineet. Studioni on tilava, mutta siellä on myös paljon valokuvaukseen liittyvää kalustoa. Olen pyrkinyt pitämään tilan avarana ja ylimääräiset tavarat kaapeissa/hyllyillä, mutta vahdithan lapsiasi, etteivät he pääse vahingossa vetämään hyllyiltä tavaraa päällensä tms. Takahuoneesta löytyvät wc-tilat, hoitopöytä sekä keittiö, jossa voi myös lämmittää omia eväitä pidemmän kuvauksen aikana.


K: Löytyykö studiolta rekvisiittaa vauva- ja lapsikuvauksiin?

V: Vastasyntyneen kuvauksiin löytyy huolellisesti valittuja taustoja, kankaita, koreja, kukkia ja muuta rekvisiittaa. Mielestäni päähuomion tulee kuitenkin olla vauvassa, joten rekvisiittaa käytän kohtuudella. Rekvisiitassa suosin murrettuja sävyjä. Lapsikuvauksiin löytyy joitakin vanhoja puuleluja, pari käsintehtyä nukkea ja pieniä vanhoja tuoleja. Lapsen lempilelun voi hyvin ottaa kuvauksiin mukaan.Powered by SmugMug Owner Log In